Hundeforsikring

Vores brugere sparer i gennemsnit 1.300 kr. på deres hundeforsikring.

(Det tager under 1 minut)

4.7/5

Vi scorer 4,7 ud af 5 på vores kundeanmeldelser!

Firbenet-Forsikring.dk Logo

Hundeforsikring

En tur til dyrlægen kan være en kostelig affære og langt de fleste kæledyr skal forbi klinikken mindst én gang i løbet af deres levetid.

Det kan være svært at tænke på, at ens bedste ven og kæledyr skulle komme til skade, og du skal derfor spørge dig selv om, hvad du ville gøre, hvis du blev præsenteret med en dyrlægeregning på flere tusinde kroner?

Med en hundeforsikring slipper du for at skulle tænke på ovenstående scenarie og din hund er derfor allerede ét skridt tættere på at komme sig.

Hundeforsikring

Vi hjælper folk med at spare penge på deres forsikring

93%

Af vores kunder vil anbefale os, når de skal finde en hundeforsikring 

Hundeforsikring

Vidste du godt, at man ifølge dansk lovgivning, skal tegne en hundeforsikring for din hund? Dét er der mange, som ikke ved. Det gælder ikke kun for dig, som lige har købt en hundehvalp, men også for din ældre hund. Derfor er det vigtigt, at du vælger den forsikring, som passer til dig og din hund. Netop derfor vil vi gerne hjælpe dig med at få et større overblik over de muligheder, du har, som hundeejer.

Du kan dele hundeforsikring om i to forskellige kategorier: en hundesygeforsikring og hundeansvarsforsikring. Her er det utroligt vigtigt, at du sætter dig ind i, hvad de to forskellige forsikringer består af, før du træffer dit valg. Vi forklarer, de vigtigste fordele ved de to forsikringer længere nede i vores guide. På den måde, kan du sikkert træffe det rigtige valg.

Der findes i forvejen mange forskellige forsikringsselskaber, som også tilbyder bilforsikring, indboforsikring og udover det, også hundeforsikring. Disse forsikringsselskaber kan ikke nødvendigvis tilbyde dig den bedste forsikring eller pris på din hundeforsikring, selvom de måske kommer med et umiddelbart godt tilbud. Vi vil gennemgå forsikringsselskaber såsom Dyrekassen, Agria, GF, Tryg, Dyrekassen og Alka.

Hos Firbenet-forsikring er vores største ønske at hjælpe dig igennem junglen af forskellige forsikringsudbud. Det er ikke meningen, at livet som hundeejer skal være så dyrt, at du ikke længere har råd til det. Du kan spare mange penge på en hundeforsikring, og dine resterende forsikringer, hvis du undersøger mulighederne grundigt nok – det hjælper vi dig med her.

hundeforsikring

Hvad dækker en hundeforsikring?

Det er relevant at vide, at en hundeforsikring er lovpligtig. Men hvad der er endnu vigtigere, er, at vide hvad den rent faktisk dækker. Det kan være svært at definere helt præcist, hvad en forsikring dækker, da dækningen varierer, fra forsikringselskab til selskab. 

En hundeforsikring kan eksempelvis dække:

 • Personskade eller skade på ting (indgår ofte i basisforsikring)
 • Skade på hundetrænere eller dommere (indgår ofte i basisforsikring)
 • Ulykker og sygdom (indgår ofte i en udvidet forsikring)
 • Trafikskader (indgår ofte i en basisforsikring)
 • Sygdom under rejse (indgår ofte i en udvidet forsikring)
 • Hundepasning og pension ifm. indlæggelse m.m. (indgår ofte i en udvidet forsikring)
 • Udgifter til medicin (indgår ofte i en udvidet forsikring)

Udefra ovenstående, kan du læse, at en hundeforsikring dækker næsten alle uønskede ulykker eller hændelser. Vi håber selvfølgelig aldrig, at din hund kommer ud for nogle af ovenstående scenarier og at du får brug for din forsikring. Det vigtigste er dog, at du er godt forsikret, skulle uheldet være ude. 

Hvis du søger et konkret svar på, hvad den enkelte hundeforsikring indebærer, kan du besøge de forskellige forsikringsselskabers hjemmesider, hvor du ofte får en dybdegående oversigt præsenteret. Her vil de vise dig, hvordan din hund er dækket, alt efter hvilket forsikringsform, du vælger. Der er ingen tvivl om, at din hund vil være bedst dækket, hvis du vælger den udvidet forsikring. På den måde, vil du kunne nyde dit nye familiemedlem, uden at skulle være bange for uforudsete, og ofte, store regninger. 

Udover, at forsikre din hund, er det også utrolig vigtigt, at du sætter dig ind i, hvad din hund har brug for af pleje. Der er stor forskel på, hvilken type pelspleje de forskellige racer kræver, hvor meget motion, hvor meget mad de skal have osv. Information om netop disse emner, kan du ofte finde på internettet eller hos din dyrlæge. 

Forskellen på hundeansvarsforsikring og hundesygeforsikring 

Nu skal vi endelige tale om ét af de vigtigste emner. Nemlig, forskellen mellem en lovpligtig og en frivillig hundeforsikring. For hvad er forskellen egentlig? De vil vi forklare dig. Begge typer forsikring har deres fordele og ulemper, hvilket vi kommer nærmere ind på senere. 

Den lovpligtige hundeforsikring

Denne forsikring kendetegnes også som hundeansvarsforsikringen eller basisforsikringen, netop fordi, at den dækker det mest basale. Herunder vil du være dækket, hvis din hund påfører skade på ejendomme, andre dyr eller mennesker. Derimod er din hund ikke dækket, hvis den bliver syg i relation til en ulykke. I sådan en situation, skal du selv betale eventuelle udgifter, til dyrlæge eller medicin, hvilket godt kan gøre ondt på pengepungen. I denne sammenhæng, vil det være op til dig at vurdere, om du tør løbe de risici, som der måtte følge. 

Vidste du godt, at den lovpligtige hundeforsikring, er et krav? Du kan faktisk få en bøde, hvis ikke din hund er dækket. Denne forsikring er også den billigste, men er den også den bedste? Det kommer vi nærmere ind på. 

Den frivillige hundesygeforsikring

Denne forsikring kaldes også den udvidede hundeforsikring, som var den, vi henviste til tidligere. Denne forsikring er altså den bedste, da den dækker alle typer uheld. Udover uheld, så dækker denne forsikring nemlig også dyrelægeregninger, medicin, hundepension m.m. Dog er dette også en dyrere forsikring at vælge, men du får også en større dækning og kan spare penge i det lange løb. Den udvidede forsikring koster faktisk kun et par hundrede kroner mere end den lovpligtige. Så måske du skal overveje det?

Bliver din hund syg eller vil du blot have tjekket din hund for en sikkerheds skyld, så kan regningen hurtigt få ben at gå på. Har du derimod en hundesygeforsikring, kan du spare mange penge i løbet af din hunds lange liv. Du vil sandsynligt få brug for at tage din hund til dyrelægen, købe medicin til din hund eller gøre brug af pension, hvilket alle sammen er udgifter, som den udvidede forsikring oftest dækker.

Sådan finder du den bedste hundeforsikring på markedet

Viste du godt, at den bedste hundeforsikring for dig, blot er ét klik væk? Vi er nemlig til, for at hjælpe dig med at forsikre din hund, på en nem og hurtig måde. Et vigtigt fif, er, ikke at gå efter den forsikring, som er bedst i test. Nej, det handler om, at du finder en forsikring, som dækker alle de krav, som du har, til din hundeforsikring. Gør dig nogle tanker om hvordan du gerne vil have din hund forsikret.

Du kan med god fornuft stille dig selv følgende spørgsmål, før du vælger din hundeforsikring:

 • Hvor meget er selvrisikoen på?
 • Hvad dækker forsikringen helt konkret?
 • Hvad koster forsikringen om året?
 • Hvad er det maksimale dækningsbeløb?
 • Hvilke krav skal du som ejer, opfylde?

Det er især vigtigt, at du undersøger områder såsom selvrisiko, forsikringspris og dækningsbeløb. En lav pris på forsikringen giver pludselig ikke så meget mening, hvis selvrisikoen er høj. Derfor er det især vigtigt, at du undersøger dette områder, før du træffer dit valg af forsikring. Nogle forsikringsselskaber vil også være til at forhandle med, så prøv dig lidt frem.

Først og fremmest er det vigtigt, at du har den lovpligtige hundeforsikring. Derfor vil det være en god idé, at finde et godt tilbud på netop denne.

(Læs mere her og her.)

Hundeforsikring pris

Den lovpligtige hundeforsikring ligger ofte kun på omkring 300 til 600 kroner om året, men kan dog variere. Prisen afhænger nemlig af faktorer, såsom din hunds alder og race. Denne forsikring gælder hele din hunds liv. Hvis ikke du har den lovpligtige hundeforsikring, kan du faktisk få en bøde på 3000 kroner.

Overordnet set, afhænger prisen på den hundeforsikring følgende faktorer:

 • Racen på din hund
 • Din hunds alder
 • Er din hund rask eller syg?

Du behøver ikke at læse en masse dokumenter og bruge timer på at udfylde papirer, for at modtage et tilbud. Vi har hjulpet dig og gjort det nemt og tilgængeligt. Derforfor kan du nemt få et gratis og uforpligtende tilbud, ved at klikke på nedenstående link:

Guide til at finde en billig hundeforsikring

I mange sammenhænge, støder man på, at pris hænger sammen med kvalitet. Sådan er det ikke nødvendigvis for en hundeforsikring. Dog er det vigtigt at understrege, at man oftest får en større og bredere dækning af sin hund, hvis man er villig til at betale lidt ekstra. Vi kan dog godt forstå, hvis du gerne vil spare lidt ekstra – hvem vil ikke det? Vi kan hjælpe dig, med at finde en billig hundeforsikring, uden at du skal gå på kompromis med dækningen af din hund. 

Vælg den ønskede type hundeforsikring – som det allerførste sted, skal du finde ud af, hvilke type forsikring, du vil have til din hund. Skal det være den almindelige eller den udvidede? Det er klart, at den almindelige forsikring er den billigste, da den ikke dækker på samme niveau, som den udvidede. Hvad betyder mest for dig? Pris eller dækning? Det skal du finde ud af. 

Beregn priser og indhent tilbud fra flere selskaber – når du har besluttet dig for hvilken type hundeforsikring du vil have, kan du begynde at indhente priser. Det kan være smart at indhente omkring to tilbud, da du på denne måde, har et sammenligningsgrundlag. Priserne kan sagtens variere med flere hundrede kroner om året, selvom de faktisk dækker næsten det samme. 

Sammenlign dine tilbud – når du skal sammenligne de tilbud du har indhentet, er det vigtigt, at du kigger på den årlige pris. Tilmed skal du også sammenligne selvrisikoen, dækningsbeløbet og andre faktorer. Det er også vigtigt at du undersøger hvorvidt forsikringen dækker medicin og dyrelægeregninger. Hvis du vil vide mere om det enkelte forsikringselskab kan det være en god idé at læse kundeanmeldelser også, og på den måde se, om folk generelt er tilfreds med deres service. 

Tegn den ønskede forsikring –  nu er det blevet tid til at vælge din forsikring. Snart kan du sove trygt og med ro i maven nyde din dejlige hund. Du behøver heldigvis ikke udfylde en masse papirer, men derimod blot skrive dig op med et par klik. 

Ofte stillede spørgsmål

Hvornår dækker en hundeforsikring?

Det er måske ikke det svar, du havde håbet på at få, men faktum er, at det afhænger af, hvilken hundeforsikring man har tegnet.

Der er nemlig forskel på, hvordan forsikringen dækker, alt efter om det er en ansvarsforsikring eller en sygeforsikring. Fælles for begge forsikringer er, at de dækker de skader, som din hund måtte forvolde på andre mennesker samt deres ejendele og dyr.

Dog dækker forsikringen som udgangspunkt ikke skader på egne ting – for eksempel hvis din hund ødelægger en dør i dit private hjem. Det kræver i hvert fald, at man har tegnet en udvidet forsikring.

Hvad dækker en hundeforsikring?

De mest gængse lovpligtige hundeansvarsforsikringer dækker:

1) Hvis din hund skulle komme til at forårsage skader på andre personer eller andre personers ting.

2) Hvis din hund skulle komme til at forårsage skade på en anden hund, som ikke er din egen.

Hvad koster en hundeforsikring?

Et af de helt store spørgsmål, når snakken falder på forsikringer til hunde, er naturligvis prisen. Det kan være svært at gennemskue, hvad priserne er hos de forskellige forsikringsselskaber.

Det afhænger nemlig af mange forskellige faktorer.

Priserne varierer meget fra selskab til selskab, og derfor er et af vores primære mål at kunne skabe gennemsigtighed, så du altid får den absolut bedste pris på din hundeforsikring.

👉 Du kan indhente tilbud på din hundeforsikring lige her 👈

Kan min hund forsikres?

Der er ingen grund til at bruge oceaner af tid på at indhente tilbud på hundeforsikringer, hvis ens hund alligevel ikke kan forsikres. Som udgangspunkt kan alle hunde forsikres – det er trods alt lovpligtigt med en hundeforsikring. Dog er det et faktum, at det kan være dyrt at tegne en forsikring, hvis ens hund er alvorligt syg. Det vil dog ikke blive et problem, hvis du har sørget for at tegne forsikringen, inden din hund blev syg.

Hvordan skifter man hundeforsikring?

Det er intet problem at skifte hundeforsikring. Du skal blot kontakte det nye forsikringsselskab, som vil sørge for at afmelde din gamle aftale. Det er alfa og omega, at du ikke afmelder din gamle aftale, inden din nye aftale træder i kraft. Det kan nemlig have fatale konsekvenser at stå uden forsikring i en kortere eller længere periode. Derfor bør du overlade alt det praktiske til forsikringsselskaberne.

👉 Du kan indhente tilbud på din hundeforsikring lige her 👈

Hvornår kan jeg forsikre min hund?

Som hovedregel kan man forsikre en hund allerede fra den er 6 uger gammel. For at få den bedste dækning bør man tegne forsikringen, inden hunden fylder 4 måneder.

Det er som regel billigere at forsikre hundehvalpe end fuldvoksne hunde, idet der er mindre risiko for sygdom.

Ifølge dansk lovgivning skal alle hunde kunne identificeres ved chipmærkning.

Læs mere her.

Dette skal ske, inden hunden er fyldt 4 måneder. Opfyldes dette krav ikke, kan man risikere at få en bøde. Der er altså ingen grund til at udskyde det.

Er det muligt at forsikre en ældre hund?

Ja, det er naturligvis muligt at forsikre ældre hunde. Dog kan der fra selskabets side stilles en række særlige krav, hvis hunden er fyldt 6 år på tegningstidspunktet.

De fleste forsikringsselskaber kræver dyrlægeattest, såfremt hunden er over 6 år gammel. Det er alfa og omega, at dyrlægeattesten udfyldes af en dansk dyrlæge og ikke er mere end 30 dage gammel. Det koster heldigvis ikke alverden at få lavet en dyrlægeattest.

Hvad er en hundesygeforsikring?

En hundesygeforsikring er en udvidet hundeforsikring, som dækker, hvis hunden kommer til skade eller bliver syg. En operation kan gøre rigtig ondt på pengepungen, hvorfor en udvidet forsikring er et godt valg. Med en hundesygeforsikring kan du få dækket dine udgifter til dyrlægeregninger, medicin og meget andet. Den er dyrere end andre forsikringer, men pengene er altså givet godt ud.

Hvordan sparer man penge på en hundeforsikring?

Man sparer penge på en hundeforsikring ved at sammenligne priser. Det er, som tidligere nævnt, legende let at sammenligne priser takket være tjenester som denne. Foruden at sammenligne priser kan du spare penge ved at tegne flere forsikringer på en gang. Oplyser du, at du gerne vil tegne både hundeforsikring, bilforsikring og indboforsikring, er det meget sandsynligt, at du vil få et fordelagtigt tilbud.

👉 Du kan indhente tilbud på din hundeforsikring lige her 👈

Spar penge på din hundeforsikring

Af vores kunder vil anbefale os, når de skal finde en hundeforsikring