Katteforsikring

Vores brugere sparer i gennemsnit 1.300 kr. på deres katteforsikring.

(Det tager under 1 minut)

4.7/5

Vi scorer 4,7 ud af 5 på vores kundeanmeldelser!

Firbenet-Forsikring.dk Katteforsikring

Katteforsikring

En tur til dyrlægen kan være en kostelig affære og langt de fleste kæledyr skal forbi klinikken mindst én gang i løbet af deres levetid.

Det kan være svært at tænke på, at ens bedste ven og kæledyr skulle komme til skade, og du skal derfor spørge dig selv om, hvad du ville gøre, hvis du blev præsenteret med en dyrlægeregning på flere tusinde kroner?

Med en katteforsikring slipper du for at skulle tænke på ovenstående scenarie og din hund er derfor allerede ét skridt tættere på at komme sig.

Katteforsikring

Vi hjælper folk med at spare penge på deres forsikring

93%

Af vores kunder vil anbefale os, når de skal finde en katteforsikring 

Katteforsikring

En kattesygeforsikring dækker en stor del af de udgifter til dyrlægen, der skal dækkes, hvis din kat bliver syg eller skadet. Katteforsikringen dækker blandt andet følgende:

  • Undersøgelse, behandling, operation, scanning, EKG osv.
  • Medicin under konsultation eller indlæggelse.
  • Ophold på dyrehospital og dyreklinik.
  • Tandbehandling ved tilskadekomst.
Katteforsikring

Katteforsikring pris

Prisen, herefter kaldet præmien, for en katteforsikring afhænger af dit selvvalgte forsikringsbeløb, og hvilken selvrisiko du har valgt. Herudover, så afhænger præmien ligeledes af kattens race og alder.

Dog er det forsikringsbeløbet og selvrisikoen, der har den største påvirkning på præmien.

Inden vi gennemgår et par priseksempler, så vil vi kort sætte dig ind i de begreber, som du risikerer at støde på når du sammenligner din kommende katteforsikring.

Forsikringsbeløb

Begrebet “forsikringsbeløb” kaldes også for forsikringssum. Det dækker den maksimale erstatning, som du kan modtage årligt fra din kats sygeforsikring. Du vil opleve, at en forsikringssum ofte ligger på mellem 18.000 kr. og 38.000 kr.

Selvrisiko på katteforsikring

Du kender måske begrebet fra din bilforsikring og i praksis er det præcis det samme her. Din selvrisiko er den del af dyrlægeudgifterne, du selv skal stå for at dække. Du vil opleve, at flere af selskaberne i det tilbud du indhenter foroven, inddeler deres selvrisiko i en fast- og en variabel selvrisiko.

Den faste selvrisiko på din katteforsikring ligger typisk på mellem 700 kr. og 2.000 kr. Du skal kun betale denne én gang pr. 125 dag, uanset antal af sygdomme eller skader.

Den variable selvrisiko vil typisk ligge på omkring 10-25% af dét beløb, der er tilbage af dyrlægeudgifterne, når den faste selvrisiko er blevet fratrukket.

Der er flere af de selskaber vi samarbejder med, der imidlertid kun har én selvrisiko. Her betaler du eksempelvis 40% af udgifterne, mens forsikringsselskabet betaler de resterende 60%.

Priseksempel:

Herunder har vi kigget på en række typiske elementer, som du og din kat kan komme ud for. I eksemplet herunder tager vi udgangspunkt i en fast selvrisiko på 700 kr. og en variabel selvrisiko på 10%.

OBS: Priserne i tabellen varierer naturligvis fra dyrlæge til dyrlæge. Vi anbefaler derfor at du tager kontakt til egen dyrlæge og indhenter priser, inden behandlingen begynder.

DiagnoseUdgiftSelskabets andelDin andel
Slugt fremmedlegme10.500 kr.8.820 kr.1.680 kr.
Trafikskade25.700 kr.22.500 kr.3.200 kr.
Urinstensoperation10.300 kr.8.640 kr.1.660 kr.
Kejsersnit8.000 kr.6.570 kr.1.430 kr.

Bedste og billigste katteforsikring

Som med så mange andre forsikringer som vi har mulighed for at tegne, herunder bilforsikring, indboforsikring, ulykkesforsikring, hundeforsikring etc. så ønsker vi naturligvis at hjælpe dig til at finde den bedste og billigste katteforsikring.

Vores kunder har erfaret, at de kan spare op til 1.300 kr. om året, ved at indhente tilbud fra andre forsikringsselskaber.

Sammenlign katteforsikringer

Hvis du er førstegangs kæledyrsejer, så kan det være en jungle at navigere i de mange priser og betingelser, der bliver stillet hos hos de mere end 15 forsikringsselskaber vi sammenligner.

Heldigvis, så har vi lavet alt det tunge arbejde for dig!

Det gør dig i stand til nemt, hurtigt og overskueligt at sende en ansøgning og vælge den billigste, der passer til din kat og din situation.

Hvilken katteforsikring er bedst?

Når du sidder med dine 3 tilbud på en ny eller “forbedret” katteforsikring, så vil spørgsmålet om:

“Hvilken katteforsikring er bedst?”

Med garanti dukke op i dine tanker. Med god grund. Desværre har vi ikke mulighed for at besvare det for dig, da svaret er individuelt fra en kæledyrsejer til en anden. Derudover, så er det kun dig, der kender din kats helbred, hvilket oftest vil være den mest væsentlige faktor for dét valg du skal til at tage.

Hvilken katteforsikring er billigst?

Dette er endnu et spørgsmål du helt sikkert vil komme til at stille dig selv, når du sammenligner de forskellige tilbud på katteforsikringer. Igen, så har vi med et rigtig godt spørgsmål at gøre, ud fra vores eksempler herover, kan du se, at den billigste katteforsikring er dén, som har den laveste forsikringssum og den højeste faste og variable selvrisiko.

Det skal dog nævnes, er det forudsætter, at din kat ikke skal eller kun meget sjældent har brug for dyrlægen i forbindelse med sygdom eller skade.

Hvis uheldet er ude, og du får brug for at opsøge en dyrlæge et par gange om året, så kan den billigste katteforsikring hurtigt gå hen og blive den dyreste, grundet selvrisikoen og loftet på din forsikringssum.

Desværre, så er der ingen af os, hverken du eller os, som kan spå om fremtiden, derfor kan vi ikke svare dig på, hvilken katteforsikring, der er billigst. Det bedste råd vi kan give dig er, at vælge dén forsikring, som du har det bedst med og hvor du ved, at du altid kan dække beløbet, uanset størrelsen.

Ofte stillede spørgsmål om forsikring af kat

Er katteforsikring lovpligtig?

Nej, ansvarsforsikringen er ikke lovpligtig til katte.

Er det nødvendig at forsikre indekatte?

Ja, det er næsten lige så vigtigt at forsikre indekatte som udekatte. Indekatte er måske beskyttet mod trafikskader og slagsmål, men de kan stadig blive ramt af sygdomme og andre ulykker.

De kan falde ud ad et vindue eller ned fra en altan, eller de kan få et fremmedlegeme galt i halsen eller blive forgiftede, fordi de smager på dine potteplanter etc. Bliver dyrlægeregningen rigtig stor, og kan du ikke betale den, vil du måske være nødsaget til at skulle optage et kviklån.

Hvordan betales dyrlægeregningen?

Hvis dyreklinikken har en aftale med dit forsikringsselskab omkring direkte skadesrefusion.

Hvad dækker katteforsikringen ikke?

Som udgangspunkt dækker forsikringen ikke sygdomme, lidelser og ulykkestilfælde, der er sket før, du tegnede forsikringen. Sygeforsikringen dækker heller ikke, hvis din kat forårsager en ulykke. 

Hvor kan jeg forsikre min kat?

Spar penge på din katteforsikring

Af vores kunder vil anbefale os, når de skal finde en katteforsikring